5. 2. 2015

Den otevřených dveří v Teplicích nad Metují 11.10. 2014

Po třetí v historii našeho výrobního závodu jsme uspořádali druhou sobotu v říjnu Den otevřených dveří pro zaměstnance a jejich příbuzné a přátele.

Náš tým měl plné ruce práce všechno vymyslet, uspořádat, nakreslit, dodat informační a propagační materiály ohledně závodu a také krás této čisté přírodní oblasti, přemístit pár stolů a židlí, postavit stan pro případ špatného počasí, zajistit občerstvení jak v podobě vynikajícího čerstvého chleba z opravdového kvásku nebo sladkých koláčů z místní pekárny tak i guláše a baget. K dispozici byla voda, ostatně jak jinak vždyť jsme ve výrobním závodě na lahodnou, zdravou a přírodně čistou vodu ze skal, tak i Pepsi, 7UP, Mirinda, still drinky a Lays´y.

S úderem 09:00 hodiny začali přicházet první návštěvníci, kteří zamířili buď s průvodcem a nebo sami po prohlídce výrobní části, kde u každého stroje stála oblsuha a neúnavně vysvětlovala k čemu se stroj používá a jak. Obdivovaným strojem byla vyfukovačka, která byla rozebraná tak, aby si každý mohl prohlédnout vnitřek ke své představě, jak vůbec se z té malé, tvrdé, plastové a barevné věci dá vyfouknout lahev ? O úplně jasnou představu jak se láhev testuje na pevnost předvedla obsluha vyfukovačky na Burstesteru. Naplnit láhev vodou, natlakovat ji až do jejího prasknutí. Na vyfukovačce s plničem se vyfukovaly právě ty malé preformičky, ze kterých se staly láhve. Po přesunu k peci, kde se zatavily balíky půllitrovek mohli všichni ocenit i balící stroj, který urovná hromádku na paletu a po poslední vrstvě jí posune na zafixování folií. Obsluha vysokozdvižného vozíku jí po načtení skenerem uskladní ve skladě na volnou pozici. Protože nám sluníčko přálo, mohli se návštěvníci posadit venku do stanu a nebo zůstat v jídelně a občerstvit se tam. Naši nejmenší se mohly vyřádit na skákacím hradě, pobavit se s klaunem Ferdou, nechat si pomalovat obličej nebo se projet na koloběžce. Dále si mohli již všichni vyzkoušet recyklaci v ekokoutku organizovaného společností EKO-KOM, či posadit se do elektrické vysokozdvižné „ještěrky“ a nebo vyzkoušet si práci se skenerem.

Také byla otevřena štola s doprovodem a pár odvážlivců uvítalo přiležitost podívat se do tajemného, přísně střeženého místa. Vrátili se všichni obohaceni o nové poznatky vzniku tohoto místa. 342 návštěvníků si odneslo jistě zajímavé poznatky a na odchodu byli obohaceni dárkem jako poděkování za návštěvu.

Dagmar Ringlová